miercuri, 23 decembrie 2009

A venit..Decembrie !!


A venit si Decembrie,am zis ca iau o pauza si am luat'o...de fapt am zis ca nu voi mai scrie nimic aici,ca...e mai bine pt sufletul meu...dar...dar uite'am iar cu "pixul" in mana,scriind :) Am sesizat ca noi,oamenii,in luna asta,luna cadourilor,devenim mai....ganditori..habar nu am de ce,ideea este ca ma trezesc mai melancolica si adorm cu ganduri dulci in minte.Mi se intampla de foarte multe ori sa ma trezesc zambind, e un sentiment care ma face sa fiu atat de senina si ametita, incat, atunci cand ma privesc in oglinda bufnesc intr un ras salbatic.E de fiecare data ciudat si altfel; ma gandesc ca pot sa ranesc dar ca pot sa fiu si ranita, dar asta nu ma face sa ma opresc din "romantismul meu".


Mi se intampla sa zambesc gandindu'ma sau privind o alee,o imagine,un copac,de un anotimp sau mai multe,de felul cum bate soarele cand privesc prin geamul camerei,de o pisica ce se joaca cerand mangaiere,de o rochie pe care nu as imbraca'o niciodata dar mi'ar place sa o cumpar, de felul cum arat dimineata cu parul zburlit de parca m'am pieptanat cu grenada,de sperante impreunate intr'un singur dor,de motaieli la pc sau la telefon :)) de.....de ma mir si cum reusesc sa zambesc asa,aiurea'n drum cum s'ar zice :))imi place sa plutesc de fiecare data cand ma gandesc la acel ceva. ma gandeam ca daca ar fi o meserie, "atunci cand as fi mare" as vrea sa ma fac "aiurita"; cred ca ar fi un post care mi s'ar potrivi foarte bine.Iar daca ceva sau cineva ma face fericita incep sa schitez alte grimase, sa'mi exprim fericirea in orice chip, sa vorbesc tare, sa rad mult desi nu am motive concrete, sa ma trimit intr'o masina a timpului si sa vad daca ar merge sau nu, sa imbratisez pe toata lumea si mai rau, sa ma indragostesc de absolut tot ce ma inconjoara. devin insuportabila, pupacioasa, lipicioasa, curioasa desi nu'mi prea pasa de ce mi se spune, galagioasa rau de tot... insir multe si nevrute,sa dansez singura pe reggae sau sa fredonez pe rand, saxofonul sau contrabasul; ma simt atat de cerc-patrat ca ma apuc de citit carti care ma fac sa plang sau care ma fac sa visez si mai mult la viitor.Si am observat ca de obicei,asta mi se intampla cel mai des in sezonul rece :)miroase frumos, e totul alb, e inghet pe genele noastre si roseata ne iese in obraji. e iarna si ma simt fericita,nu se mai aude nici un tipat de pasare iar pe imbracaminte plimbaretilor se formeaza firisoare de gheata.Ma trezesc "dimineata" imi beau cafeaua, in ceasca mea mare cu fata zambitoare (unora le place sa ma chinuie spunandu'mi ca mi beau supa de pranz) si tot caut cate ceva pe net. Ba niste carti noi, ba filme, ba muzica, si tot sar peste imagini numai sa gasesc ceva- altceva.Dar mai am si stari de...lehamite,in care vad si partea intunecata sau mai putin placuta a vietii,dar cateodata lumea e plina doar de oameni,oameni grabiti care isi vad de singurul lor drum. oameni egoisti si tacuti,oameni invidiosi si curiosi si razbunatori, oameni care de frica sa nu piarda ultimul autobus nici nu se opresc la vorba,oameni distrati, oameni plansi, oameni obositi, oameni pe care ii doare'n cur de tine.

Sunt si oameni fericiti, oameni care numai zambind iti aduc aminte de anii care au trecut si amintirile incep sa curga fara oprire dar si astia sunt plecati... oameni fun sunt tot mai rar in Romania asta in care nici nu mai ai unde sa iesi caci dai de mai marii rockeri, betivi, fumati sau tatuati. nu ca as avea ceva impotriva dar, ... dar fratilor cu mai putina modestie se poate face ceva frumos... dar Romania nu merita, am uitat.Mai am si cateva prietene tare "obosite"de viata,cred ca ele asa s'au nascut,gata obosite.
cred ca imi este frica sa mai ies afara, sa le vad fetele fara o expresie clara. ma simt ca un clown care este platit de destin ca sa'i faca pe ceilalti sa iasa din stare lor de paranoia, sa'i faca sa zambeasca, sa'i ridice de pe scaune sau sa le strige in fata : treziti'va, asta nu e viata!!


is foarte revoltata cand ma uit ce am in jur... simt ca o sa plafonez daca mai "frecventez" aceleasi figuri in care aceste creaturi au inceput sa imparta agonia fara sa le pese ca rezultatul este unul prost.exista in viata momente pe care nu ai cum sa le uiti. exista atat de multe clipe cand simti ca viata ta bate o data cu vantul sau ca pur si simplu sta clintita ca patura de nisip. nu poti sa lasi deoparte toate acele momente care iti dau fiori, iti provoaca nervi sau te fac sa te crezi intr o alta lume, pe o alta planeta.

Exista atat de numeroase secunde si de nepricepute minute incat te lasi prada multimii si dansezi intr'un singur pas; un pas inventat de tine, un pas care te lasa sa'ti alegi mana de care sa te tii strans, un pas care te poate duce gresit sau care iti poate alina suferinta... un pas sub picaturi mari de ploaie, sub privirile ratacite ale celorlalti, tu iti rotesti cheita si nimeresti secundarul lipit de cel ce bate minutul tacut si ora grea Exista momente in viata cand ii superi pe cei dragi, cand nu stii ce sa faci, cum sa i impaci sau cum sa le ceri scuze. Exista de asemenea momente cand iti spui ca nu are rost si ii ei in brate, simtind ca ti'ai eliberat acea furie sau frica din tine. Imbratisarea e cel mai frumos dar pe care'l poate darui cineva atunci cand nu exista cuvinte. imbratisarea te face sa simti caldura, dragostea si bucuria celuilalt.Eu inca ma bucur pentru o imbratisare :)Nu putem opri ceasul, nu'i putem sparge geamul si sa  scoatem din el  toate clipele trecute,ar trebui sa ne bucuram de fiecare secnda,sa traim zambind si atunci cand sufletul ne este pustiu,cand nu simtim decat un abis in inima noastra.In fine,iar m'am apucat sa scriu vrute si nevrute,iar aum am umplut pagina:)) am recuperat ce n'am scris o luna ,hahaha!! Am gasit intr'un caiet vechi,uzat,plin de amintiri o poezie care mereu mi'a placut,pur si simplu uitasem de ea :)
"Dorinţa" Ana Blandiana
... Să fie o dimineaţă copilăroasă şi moale

Prin care, trecând, lumina să scoată
Foşnet de frunză uscată;
Şi miroase n odaie
A creioane ascuţite prelung
Şi a hârtie neîncepută;
Din gânduri, din dragoste
Sau numai din somn trezindu mă
Bucuroasă, buimacă,
Să trag pe mine o haină,
Să ies năucită în stradă
Cu picioarele goale n pantofi
Şi să întreb fericită:
Ştiţi cumva în ce an suntem?

Ma vad si acum intreband ce ora sau ce zi a saptamanii este:))) La mine mereu ora la pc este aiurea,iar daca ma afund in treburi,uit si ce zi este,de este marti sau vineri:))Dar macar stiu in ce an suntem :))Azi este marti,23 decembrie,2009,adica inca putin si vine Mosu` cu cadouriiiiiiiii.










miercuri, 2 decembrie 2009

Vine Craciunul...

Peste case se aseaza /
Puful fulgilor de nea /
Un copil adanc viseaza /
 Pentru bradul lui o stea /
 S-a trezit de dimineata /
Sta la geam, privind uimit /
 Printre florile de gheata /
Iarna care a venit /
Iese repede in tinda /
Chiuind, e fericit /
In brate vrea sa cuprinda /
 Albul ce si l-a dorit /
 Parca nu-i vine sa creada /
Se arunca prin nameti /
Face bulgari o gramada / Sa-i azvarle in baieti /
Apoi trist, priveste cerul / Sta pe spate in zapada /
Nu simte cum musca gerul / Langa bradul din ograda /
Copilul nu vrea sa vada / Bradul cand va fi taiat /
Lacrimi dulci, incep sa-i cada / Dar ingheata imediat /
 Sub cetina el ingana / O colinda dalba stea / Cu plapanda, mica mana / Mangaie o ramurea /
 Lunecand sclipiri de gheata / Fulgii cad necontenit / Din ramura pe-a sa fata / Stele mii au rasarit....



Nu imi apartine poezia,este scrisa de un om cu calitati deosebite.Ene Adrian Daniel de acelasi autor gasiti aici...http://www.poezii.biz/poezii.php?author=12256

Chat?!?Posibil...

Sufletul...