vineri, 19 martie 2010

Alchimia sufletelor...

"Exista vreo reteta pe care un Alchimist o prescrie pentru a fi siguri ca ultima iubire este si cea mai buna, in definitiv, cea finala ?"
Cu siguranta, NU! De aceea umblam ca besmeticii cu sufletele "despletite" (uneori chiar jumatate din viata) pentru a ne da seama ca, de fapt, algoritmul dragostei este simplu de descifrat. Pai ce vrem de la CELALALT ? Exact ceea ce vrea EL de la noi: respect, afectiune, apreciere, suport, ingaduinta ... etc.Nu cred ca "loteria iubirilor" trecute mi'a adus numai "lozuri" necastigatoare. Mai degraba, au existat "lozuri" pe care nu am dorit sa le valorific de la casierie, asteptand sa li se prescrie termenul de valabilitate.
.......Nu subscriu cu acele persoane care cred ca dragostea este un soi de "ruleta ruseasca" care uneori, pur si simplu, iti sfasie sufletul.Ca elixir impotiva durerii exista mecanismele de aparare. Pe acestea ni le'am creat tocmai ca un "baston" in care ne purtam neputinta intuitiei corecte a situatiilor.
Nu trebuie ca toti sa ne transformam vigilenta in paranoia, pentru ca, la final, lipsa bunului simt va fi remarcata din "peisaj".Stiu ca multi dintre voi care ma cunosc (si ma cunosc) nu ma pot privi in ochi, pe cand eu POT face acest lucru cu dansii. Nu doresc sa dezvolt subiectul, insa asta spune multe despre maniera mea de a ma raporta la oameni. Nu ii judec cu sufletul "crud" pe cei care m-au "ranit", insa detin "esenta" indiferentei atunci cand ii ignor. 

lovecomments
By Love

Stiu ca oamenii ma vor mai rani........Si mai stiu ca, la randul meu, ii voi trece in lista mea de persoane ignorate.De cand lumea si pamantul exista trei tipuri de cupluri: Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana; Irinel plus Monica; si cei care promoveaza dezmostenirea vaduvelor .... printr'o casnicie. -:)))
...Cand stim ca ne'am gasit jumatatea?
Atunci cand nu mai simtim nevoia sa mintim, sa inselam, sa urzim "strategii" si "planuri de atac".
Stim ca ne'am gasit "perechea" sufletului atunci cand "expresam" citet, cu majuscule toate actele trairilor noastre interioare. Si este normal sa fie asa, pentru ca ele vin cursiv, din toata fiinta noastra, fara a fi cenzurate.
Cand iubim, nu avem nevoie de ciorne......Iubirea se scrie, firav, mereu direct pe "caietul" de "curat".........
Si, totusi, cand stim ca ne'am gasit jumatatea? Unii, stim, din pacate, atunci cand o pierdem si nu mai avem nimic de recuperat din ea .....

Stiti cate cupluri ajung sa se cunoasca, sa faca dragoste, dar in realitate sa nu se cunoasca deloc ?
Cunoasterea e de doua feluri: intima (sexuala) si mentala. Una e jos, iar alta sus. Ce bine ar fi sa ne patrundem si mintile in acelasi timp. Seamana a SF ?Majoritatea am fost tineri, unii inca suntem. Ne aducem aminte ca la varste fragede, aveam tendinta de a da o pondere foarte mare intimitatii. Era cel mai de pret lucru pe care il aveam atunci. Pe urma am mai crescut si am pus si in celalalt taler al balantei.
Intimitatea a fost si va ramane o chestiune extrem de personala, un fel de ultim bastion in calea navalitorilor. Tocmai importanta ei, mai ales daca ajungem sa ne dezvaluim, ne da impresia ca partenerul ne apartine, ne seamana, in cuget si simtiri. Fals ! Mintea e una, trupul e alta. Istoria e plina minti diabolice ascunse de fete angelice. Exagerez ! Stiti cati privesc dragostea ca pe ceva nerentabil ?

By Love
 S'au obisnuit din frageda pruncie ca totul are valoare materiala. Asa au fost educati de parinti, mai intai cu bomboane, apoi cu bani. Mi s'a intamplat sa cunosc asemenea caractere si va marturisesc, am ramas uitmita cat de greu pricepeau ca eu iubesc altceva la un om. Potrivirea dintre doi oameni este o chestiune foarte delicata. Uneori vezi din prima, alteori,dureaza ani. Potrivirea depinde mult de numarul de lacate cu care este ferecata. Ferecata nu atat in mintea celuilalt, cat mai ales in mintea noastra. Pentru ca de regula vedem doar ce ne place. Este un sindrom des raspandit. Si daca este suprapus peste lipsa de comunicare din partea partenerului, el ne trasmite ceva si noi intelegem cu totul altceva. Sincer, ii apreciez mult pe cei care isi rezolva "problemele" repede. Nu le trebuie mult sa constate ca partenera sau partenerul nu'i mai satisface sexual. Da, nu va mirati ! Multe realtii se reduc la aspectul fizic, hormonal. Ciudat, desi motivul pare destul de evident, putini il accepta. De ce ? Pentru ca intervine posesivitatea.

Da, posesivitatea ! "E al meu / a mea !". De parca ar fi vorba de un ghiveci sau o masina. "L'am prins ! Nenorocitul ! S'a dus cu alta !". Ha ha ha ! Hilar, nu ? Ba nu, circ in toata regula.
Dar cati isi pun intrebarea: de ce ? Ce nu a gasit acasa si a cautat in alte parti ?
Dar cine sa'si puna intrebarea ? Daca tot vorbim de sex si nu ne duce mintea la mai mult, de ce nu ne uitam in oglinda ? Burti lasate, sunci, celulita … eah ! Parizeru’ sa traiasca ! E o alta lume … cel putin pentru mine.
In fine,am eu ce am cu parizerul feliat =))Mi se pare extrem de important ca doi oameni sa se cunoasca mai ales mental. Suntem oameni la urma urmei. Scopul nostru in viata este sa transmitem invatatura nu doar sa procreem.
Ca sa'l cunostem pe celalalt, trebuie mai intai sa ne cunostem pe noi. Sa stim ce vrem, ce ne place. Apoi sa vedem daca si celuilalt ii place la fel.
Ii detest pe cei care ignora placerile celuilalt. Isi stabilesc clar obiectivele, iar pe celalalt nu il privesc decat ca pe o unealta. Se intampla deseori ca "unealta" sa glasuiasca si atunci incepe drama. Care consta dealtfel in frustrarea primului ca nu si'a atins scopul. Doar a alocat o gramada de timp pentru asta. Ce bine ca nu sunt multi care gandesc asa. Bleah,de la ce am pornit si la ce am ajuns,mai am sa fac si eucatie sexuala pe blog!!
In fine,mi'e dor de tine,asta o simti cred si pana mea habar numai am ce sa zic...de cateva zile am preferat sa nu postez...chiar era un "hau" in capul meu,mai bine zis un haos ....gata,am pus frana..

love comments

By Love
Doamne ce dor imi e de tine..."Unui om ii iubesti calitatile si ii accepti defectele" 

Chat?!?Posibil...

Sufletul...