luni, 27 decembrie 2010

Pentru Lori

Si cum deunazi am avut o reactie asemenatoare titlului,ma risc sa scriu cate ceva despre expresia"sa ramanem prieteni"Mai aiurea ca azi imi spune o buna colega,prietena,ca s-a certat cu iubitul si i-a bagat marea pastila cu"ramanem prieteni".Sa scriu ceva sentimental, tragicomic, un fel de strutocamila, in care nici eu nu ma pot hotari ce vreau zic si nici dumneavoastra ce sa-ntelegeti.C-asa-s femeile: greu de-nteles.Intrucat situatiile din viata mea, a celor apropiati si-ndepartati (nu doar de distanta internetului, ci si de alte distante) se confrunta cu minunata expresie a prieteniei dupa o relatie de amor(sau prietenie), ma gandeam ca nici n-ar exista solutie mai buna pentru subiectul ce astepta sa-l iau la puricat.

Cine n-a spus-o niciodata, sa plece de la calculator, ca n-o sa priceapa o iota. Decat dacă a auzit-o. Bun, deci pleaca cine nu s-a intalnit deloc cu prietenia ramasa la final de relatie cand nu mai ai habar ce sa indrugi si nici macar textul cu „vorbim maine” nu se mai potriveste.De fapt „ramanem prieteni” e mult mai rau si decat „Nenorocito!” E mai grav decat „vaca, scorpie” si orice alte atribute grosolane v-or mai fi traversat vocabularul. Fiindca atunci cand faci spume si scoti fum, e rost ca iti mai pasa.Cand vrei sa „ramai prieteni” e ca atunci cand dai ignore pe mess si nefericitul de la celalalt capat al hartuirii habar n-are ca tasteaza peretilor albi de pe yahoo.Cand spui ca prietenia a luat locul iubirii inseamna ca ranile s-au vindecat si supararile au expirat. Ca si astea vin cu termen de valabilitate. De la o vreme, te lasa rece. Orice incercare, cerere de iertare sau de sotie.Tineti minte despre suparari – a se consuma de preferinta inainte de vindecarea ranii celuilalt.Daca ratezi momentul, nici o grenada din lume, nici bomba atomica nu mai are efect. Cicatricile sufletesti se inchid perfect, insa nu mai dor niciodata. Iar de suparat nu mai poate fi vorba. Ca de asta-s cicatrici. Ca sa ierti, dar nu sa uiti.Cealalta porcarie cu expresia asta e cand o zici fara s-o crezi. Fara s-o speri, fara s-o nimic, orice, ceva. E cand o spui crezand ca-ti mai salveaza vreo urma de mandrie, demnitate şi orgoliu. Un pachet pe care-l sacrifici tocmai in momentul in care n-ai curajul sa recunosti ceea ce simti. Intotdeauna am crezut asa: adevaratii eroi sunt cei care spun ceea ce simt, nu cei care rad de astia. Iar de curand mi s-a confirmat de propria mea gura. Care n-a rostit cuvinte in care sa nu creada, dar le-a tacut cu stoicism de pedepsit. Ulterior, s-a intamplat cu varf si indesat – pedeapsa, la propriu.Una peste alta, nu stiu dumneavoastra ce ati inteles, eu va spun un singur lucru: sa ramanem prieteni e lucru mare atunci cand suntem frati.In orice alt caz, sensul expresiei lasa ceva tristete dupa el. In cel putin unul din sufletele celor implicati. Vreodata.Deci draga mea,ca stiu cum imi rasfoiesti blogul,ia aminte,ca atunci cand el iti spune "sa ramanem prieteni",e mai clar decat cristalul,adica nu mai incercasa o dregi,sa o salvezi,inseamna ca ori poate tu esti prea naiva si crezi ca esti femeia fatala dupa care el va lacrima o suta de ani,sau...el se crede un macho man cu doua perechi de organe.Si aropos,nu m-ai prins in ziua buna de a da sfaturi lacrimogene si pline de romantism:)) Scuze nu cer,oricum asa gandesc,si uite cum am stat pana la ora asta dupa 3 ore de somn sa scriu baliverne pe aici stiind ca tu vei citi si azi imi vei rosti cuvinte magice gen"iertarea e cel mai minunat lucru"AMIN!

Romania,te iubesc!

Mi-am imbogatit cultura literara  cu o carte lansata recent(cam acum un an cred), "o carte feminina, scrisa de o femeie cu gandul la alte femei". Oare ne motiveaza ceva cand citim descrierea asta? Pe mine cu siguranta nu!
Loredana (Groza), cea care vrea sa devina clona Madonnei, a publicat volumul "Sexting", in care descrie experientele ei de viata, articole publicate in diverse reviste feminine, predominand ca teme viata mondena, sexul, moda, barbatii. Cu alte cuvinte, exact ceea ce se vinde in ziua de azi, kitschuri, creandu-se impresia ca lumea contemporana este inclinata mai tot timpul spre sex si mondenitati. Ceea ce ma bulverseaza pe mine este insusi titlul cartii. Sexting inseamna din punctul de vedere al autoarei sex+texting, un nou "trend", un cuvant nou demn de inclus in DEX. Neuronul meu se rasuceste sa inteleaga cat mai bine totusi ce inseamna. Loredana afirma ca "sextingul va fi din ce in ce mai folosit si cunoscut, pentru sa suplineste dragostea la distanta". Adica sextingul s-a descoperit dupa nopti lungi de chat pe Y!Messenger?
Cartea se gaseste in librarii la pretul de 35 lei. Apropo de aspectul asta, ma intreb cum de este posibil ca niste carti scrise de autori grei (spre exemplu Eminescu) sa fie la reduceri, iar Sextingul sa aiba o importanta mult mai mare decat ceea ce s-a scris vreodata?




Nu inteleg de ce artistii hiper, megacunoscuti din Romania isi descopera treptat alte pasiuni? Eu cred ca este un curent dezvoltat in tara noastra. Daca cineva se axeaza pe muzica comerciala, peste 2 ani este posibil sa-l vedem intr-o telenovela romaneasca si eventual in urma unei "cariere de succes" sa publice o carte. E un lucru amuzant si iritant peste masura, in acelasi timp. Toate valorile sunt aruncate la cos, in favoarea unor [nu stiu ce cuvant sa aleg] va las pe voi sa va ganditi

`Neata

Mda,am dat intamplator peste o reclama,si ca sa nu imi pierd gandurile,am zis sa o pun aici,nu de alta,dar se pare ca mai nou,daca spun adevarul ca nu reusesc sa retin ceea ce vorbesc cand ma trezesc,deranjeaza.Asta este una din marile mele probleme,cand ma trezesc sunt foarte,farte,foarte de multe ori,foarte,chiauna.Nu realizesc daca este zi sau noapte,cu greu dezlusesc ceasul si cu atat mai putin reusesc sa retin ce vorbesc.In schimb daca cineva ma intreaba ceva,orice,risc sa spun exact ceea ce cred,ba mai mult,folosesc un limbaj adecvat gandurilor.Un exemplu:acum vreo 2 saptamani m-a intrebat Cristi daca sunt suparata ca mi-a pierdut un cd cu ceva important.Chiar daca nu am vrut sa ii arat cat de suparata eram(mai ca imi venea sa il dau de-a dura de pe o stanca),pe moment i-am spus ca nu e nimic,dar cand m-a intrebat imediat ce m-am trezit,i-am raspuns tare senin ca"esti un animal paros si ala era cd-ul meu si ti-ai pus tu caltabosii pe el si l-ai dat unui ratat ce l-a pierdut".Binenteles ca habar nu am ce i-am zis,stiu ca am vorbit cu el ceva,am in minte vocea lui si a mea,dar despre ce am vorbit....pauza...vid,gol,empty.
Cred ca imi trebuie si mie un astfel e ceas ca cel din clip,poate reusesc sa ma trezesc dimineata mai vesela si sa nu"impung" lumea pe drum cand de abia ma trezesc.Zau ca i-as lua pe toti gramada,i-as pune intr-un sac si le-as da drumul pe Dunare in jos :))

Masca zilnica

Cred ca marea majoritate dintre noi femeile,din diverse motive...mai mult sau mai putin justificate am jucat teatru,sau am mimat o stare contrara celei simtite in realitate... cel putin o data in viata.Pentru unele femei insa acesta sarada,a devenit chiar parte integranta din viata lor,...in care Eu-l propriu nu se mai regaseste,si in care propria personalitate s-a pierdut!...Interesant in toata acesta situatie este faptul ca desi constientizeaza ca totul nu este decat un teatru,o aparenta,o imagine falsa despre ele...nu reusesc sa paraseasca "scena",si sa redevina ele insele.

Love
"Nu sunt fericita,nu ma simt implinita emotional,deoarece nu am destui bani sa-mi permit macar un concediu pe an mai ca lumea,nici un sot pe care sa ma pot baza,nici un copil de care sa ma simt mandra,si nici un job care sa-mi ofere certitudinea ca in urmatorii 5 ani nu voi fi data afara...etc,si in asemenea situatii...celor cu care interactionez,care nu cunosc realitatea mea.Uite asa,am ajuns la concluzia ca...nimic nu-i cum pare a fi.Ne dorim sa fim ca alte persoane,sa avem ce au ele,sa fim in locul lor,doar pentru ca ne rezumam la aparenta...! Cand de fapt,daca Cel de Sus ne-ar indeplini dorinta,sa ne puna in locul celor pe care-i invidiem,sau sa ne de-a viata lor s-o traim...am constata ca,"am dat vrabia din mana pe cea din gard" si ne-am trezi fara nimic.Cand spunem ...."Vai ce mi-as dori sa fiu in locul lui cutare,sau ca...x,y...ar fi bine sa ne gandim de doua ori,deoarece e posibil sa ne dorim necazurile si nefericirea cuiva.Si persoana de mai sus,isi doreste sa aibe ce au altele femei,care cine stie...simuleaza la fel de bine sau chiar mai bine ca ea ....FERICIREA.Nu pretuim ce avem,si constatam abia dupa ce am pierdut...ce valoare a avut!
Si totusi...sunt atat de putini cei care pot sa spuna sincer...SUNT FERICIT/A.... Sa lasi "masca" macar pentru o zi intr-un sertar...si sa incerci sa fii TU ... fara sa-ti doresti nimic din ce au alte persoane,oare nu ar fi un prim pas spre FERICIRE...?...



Love

Chat?!?Posibil...

Sufletul...