sâmbătă, 8 august 2009

Sarutul...ce stim sau nu stim despre el




Se pare ca toata lumea stie sa sarute. Dar se cunosc oare anumite aspecte si detalii interesante despre sarut? E bun sau rau? Cum se face in Japonia, Franta sau alte tari? Poti slabi de la prea mult sarutat? Iata cateva din cele mai interesante lucruri despre sarut.
1. Un sarut implica activarea a 29 de muschi ai fetei. Cu alte cuvinte, sarutul poate fi folosit ca un exercitiu eficient impotriva aparitiei ridurilor.
2. In timpul sarutului, indragostitii schimba saliva ce contine diverse substante, cum ar fi grasimile, saruri minerale sau proteine. Potrivit unor studii recente, schimbul acestor substante poate declansa producerea de anticorpi speciali impotriva anumitor antigeni asociati cu doiferite boli.
3. In general, 66% din oameni inchid ochii in timp ce se saruta. Celorlalti le place sa priveasca emotiile pe care le exprima fata partenerului.
4. Potrivit statisticilor din SUA, o femeie din America va saruta in medie 80 de barbati inainte de a se casatori.
5. Un scurt sarut romantic va arde 2-3 calorii, in timp ce un sarut frantuzesc (cu gura deschisa si cu contactul limbilor) va arde peste 5 calorii.
6. Buzele sunt de 600 de ori mai sensibile decat degetele.
7. Se presupune ca barbatii care isi saruta sotiile inainte de a pleca la servici traiesc cu 5 ani mai mult decat cei care pur si simplu trantesc usa. Se considera ca acestia din urma sunt mai predispusi accidentelor rutiere.
8. Un sarut pasional timp de 90 de secunde va provoca o crestere a tensiunii arteriale si a pulsului. De asemenea va creste nivelul hormonilor din sange, scurtand astfel viata cu un minut.
9. Sarutul frantuzesc este numit “unirea sufletelor” in Franta. Nu numai buzele participa la sarut, ci si limbile. Francezii pasionali au inventat si o alta varianta a sarutului sufletelor, in care se folosesc numai limbile.
10. Contrar unei credinte larg raspandite, eschimosii nu isi ating doar nasurile cand is manifesta dragostea si afectiunea, ci si buzele se intredeschid in acelasi timp. Apoi insipra adanc si expira tinandu-si buzele inchise. Dupa ce savureaza mirosul celuilalt, fiecare isi apasa nasul de obrajii partenerului si raman asa 1-2 minute.

Cum se roaga zodiile :))Amuzament!


Berbec: Oh, Doamne! Te rog frumos sa imi dai rabdare, caci am mare nevoie de ea. Si o vreau ACUM!

Taur: Doamne, te rog frumos ajuta-ma sa invat sa accept schimbarea in viata mea. Dar nu acum, mai lasa-ma sa mai astept un pic.

Gemeni: Doamne, am si eu o rugaminte. Am o mica intrebare pentru tine, daca ai timp. Cine esti? Ce exact esti? Unde te afli? Cati sunteti acolo, esti unul singur? Nu pot sa imi dau seama.

Rac: Doamne, pentru mine esti ca un tata. Vreau sa ma pot baza pe tine, sa imi dai siguranta, mai ales acum in momente grele cand mama este atat de departe de mine

Leu: Tatal nostru al tuturor, cred ca esti mandru sa ai un fiu ca mine

Fecioara: Doamne, fa lumea un loc mai bun si te rog mult nu repeta greseala de ultima data, ca uite ce-a iesit

Balanta: Doamne, stiu ca ar trebui sa iau deciziile de una singura. Dar, pe de alta, parte, tu ce crezi ca ar trebui sa fac? Astept un sfat din partea ta, un semn, orice.

Scorpion: Doamne, ajuta-ma sa imi iert dusmanii, macar pe cei vechi de 10-15 ani, chiar daca nenorocitii nu merita.(Nu recunosc nimic :)) Totul este perfect adevarat :) )

Sagetator: Oh atotputernicule, atotstiutorule, atotiubitorule, omniprezentule, vesnicule Dumnezeu, te rog inca o data: ajuta-ma sa nu mai exagerez.

Sagetator: Oh atotputernicule, atotstiutorule, atotiubitorule, omniprezentule, vesnicule Dumnezeu, te rog inca o data: ajuta-ma sa nu mai exagerez.

Capricorn: Doamne, voiam sa m! a rog, dar am realizat ca trebuie sa imi dau seama singura care este solutia pentru problemele mele si sa ma descurc singura. Mersi oricum.

Varsator: Buna, doamne. Unii spun ca esti barbat. Altii spun ca esti femeie. Eu spun ca fiecare dintre noi este Dumnezeul sau. Asa ca, de ce sa ne rugam? Hai sa petrecem mai bine!

Pesti: Dumnezeule atotputernic, in timp ce beau ultimii 50 ml de Whisky din paharul meu pentru a-mi ineca durerea si nefericire, fie ca starea mea de ebrietare sa fie pentru onoarea si gloria ta

Chat?!?Posibil...

Sufletul...