miercuri, 15 iulie 2009

Placerea de a asculta muzica...

Muzica....Hmmm,pentru unii dintre noi este "balsamul'zilnic,cu care ne umplem ziua!Eu de exemplu ascult muzica si cand citesc o carte.In surdina,dar totusi,daca nu aud macar un zumzet de melodie,nu ma pot relaxa altfel:)
Muzica este compusa din sunete,versuri si pasiune.
Uneori,in anumite texte,versuri ale unei piese,ne regasim,parcaaceea muzica este creata special pentru tine,pentru ce te framanta in acele momente.
Si stii ca oricand asculti muzica,nu te tradeaza!Cateodata este mai sus de orice,de prieteni,de iubiti,,
Multi spun eu nu ascult muzica "veche",oldies-uri cum le mai numim noi,'muzica aia e pentru octogenari",altii mai zic"rap?trance?house?aia e muzica pentru copii retardati sau golani".
Muzica suna bine atunci cand o "asortezi"cu starea ta de spirit.Daca vei asculta melodii lente cand esti exuberant te deranjeaza,iar de asculti melodii vesele atunci cand esti trist,nu iti vor alunga tristetea si nici nu o va ameliora.
Se intampla sa asociezi melodii cu perioade din viata…Iar reascultarea sa presupuna reinvierea unor amintiri..Fie ele placute sau dureroase. Unele versuri reusesc sa iti smulga lacrimi, sau zambete.Cat despre melodia preferata..nu cred ca se poate stabili la nicio persoana. Depinde foarte mult de mood.

Michael Jackson















Despre MJ s-au spus multe,s-au scris multe si s-au banuit multe!Adevarul il stia el si cei apropiati lui,noua,celorlalti,acesti fani ai sai,ne-a lasat optiunea de a il crede pe el,sau massmedia.Dupa decesul sau,toata lumea a "explodat",unii idolatrizandu'l,(prea tarziu pentru devotament)iar altii....destui,continuind si acum,sa il blasfemieze!Toti avem o viata privata,megastarurile nu reusesc sa o ascunda de ochii presei,si nu de putine ori,"infloresc" neadevaruri despre idolii nostri.





Cuvinte rostite de alti artisti ai muzicii si nu numai,au fost afisate pe zeci de site-uri,sute de reviste si mii de televiziuni!





Hai sa astern si eu cateva citate ale arstistilor din lumea muzicii:





Madonna





"Nu ma pot opri din plâns de la aflarea vestii. Întotdeauna l-am admirat pe Michael Jackson. Lumea a pierdut unul dintre cei mai mari artisti, dar muzica sa va exista pentru totdeauna. Inima mea se îndreapta spre cei trei copii ai sai si ceilalti membri ai familiei sale. Dumnezeu sa-i binecuvânteze"





Lenny Kravitz





A fost Regele Pop-ului. Prin asta a spus tot. Odihneste-te în pace, draga Michael. Ne-ai oferit totul. Mi-ai oferit bucurie pe când eram copil si mi-ai aratat drumul. El era muzica. Punct. Imensitatea lui ca star a fost extraordinara. Am vazut si ce tata extraodinar a fost. A fost o fiinta frumoasa. Sunt profund întristat în aceasta seara "





Ludacris





"Daca nu era Michael Jackson, nu as fi aici unde ma aflu acum. Muzica si mostenirea sa vor dainui pentru totdeauna. Rugaciuni pentru familia sa"





Justin Timberlake.





"Nu-mi gasesc cuvintele pentru a putea exprima cât de întristat sunt de moartea lui. Am pierdut un geniu si un ambasador nu doar al muzicii pop, ci pentru muzica în general. A fost o sursa de inspiratie pentru generatii întregi si întotdeauna voi pretui momentele pe care le-am împartit cu el pe scena, toate lucrurile pe care le-am învatat despre muzica de la el si timpul petrecut împreuna. Inima mea se îndreapta spre familia si cei dragi lui"





Si sunt mult mai multe,dar ma voi opri aici.





Odihneasca'se in pace si i'ti multumim pentru tot ce ai lasat in urma ta Michael Jackson!

Despre...Retete culinare

Acum cand toate fructele sunt proaspete si le gasim peste tot,va ofer o reteta de o bautura nonalcoolica:


Bautura racoritoare de pepene galben


Ingrediente pentru 2 portii: 2 cani bucati mici, inghetate de pepene galben (alegeti unul de culoare verde-pepene cantaloupe) 2 cani bucati mici, inghetate de pepene galben (portocaliu) 2 linguri zahar


Mod de preparare: Puneti bucatile de pepene cantaloupe, 1/2 cana apa si o lingura de zahar intr-un blender. Amestecati-le foarte bine. Transferati intr-un bol si pastrati la rece. Spalati blender-ul si repetati cu celalalt fel de pepene inghetat, 1/2 cana apa si restul de zahar. Intr-un pahar mare turnati alternativ 1/3 cana pepene cantaloupe urmat de aceeasi cantitate de pepene galben si repetati pana cand terminati continutul. Se serveste imediat.


Informatii nutritionale O portie contine: Calorii: 164 Grasimi: 6 g Colesterol: 0 mg Sodiu: 35 mg

Cat mai multi tineri,mai nou si varstnicii,recurg la PIZZA gata pregatita,congelata,doar de bagat la microunde si "DONE".Oare cati dintre dumneavoastra stiu ce se alimente se pun deasupra acelor pizze?Eu am vazut si.....mai bine ma opresc la vazut;)),ce anume se pune deaspra unei pizze!Ehhhh,hai mai bine sa las o reteta destul de usoara :)

Pizza "Cele patru anotimpuri"

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore.
Cca 1170 kcal/portie.

Ingrediente

1 aluat frantuzesc conform retetei
4 linguri pasta de tomate
1 lingura oregano
6 linguri cascaval ras (parmezan)
8 rosii oparite
100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica
100 g sunca fiarta taiata fasii
100 g salam
1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
sare
piper macinat proaspat
200 g mozzarella

Mod de preparare
1.Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
2.Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii.
3.Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si
piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
4.Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Pofta buna !!


Si ca desert,pentru ca vara simti nevoia sa te racoresti,o inghetata "pica"de minune!


INGHETATA DIN SUCURI DE FRUCTE


Ingrediente
3 oua, 200 g zahar, 200 g frisca batuta spuma, zahar vanilat, 300 ml suc de fructe, sau sirop de compot de ananas, 15 ml rom.


Mod de preparare
Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, galbenusurile si sucul de fructe si se bate compozitia pe un vas cu apa clocotita, 8-10 min, cu telul, insistind pe fundul cazanelului, pina se leaga ca o smintina subtire si spumoasa. Se raceste, apoi, pe un vas cu apa rece, amestecind-o din cind in cind ca sa se raceasca mai repede. Cind este bine racita, se amesteca cu frisca. Compozitia se desarta in cupe sau tavite.

Ehhh,si cam atat momentan cu "bucatareala"!Va urez savurare placuta si...voi mai adauga retete!

Chat?!?Posibil...

Sufletul...