Muzica....Hmmm,pentru unii dintre noi este "balsamul'zilnic,cu care ne umplem ziua!Eu de exemplu ascult muzica si cand citesc o carte.In surdina,dar totusi,daca nu aud macar un zumzet de melodie,nu ma pot relaxa altfel:)
Muzica este compusa din sunete,versuri si pasiune.
Uneori,in anumite texte,versuri ale unei piese,ne regasim,parcaaceea muzica este creata special pentru tine,pentru ce te framanta in acele momente.
Si stii ca oricand asculti muzica,nu te tradeaza!Cateodata este mai sus de orice,de prieteni,de iubiti,,
Multi spun eu nu ascult muzica "veche",oldies-uri cum le mai numim noi,'muzica aia e pentru octogenari",altii mai zic"rap?trance?house?aia e muzica pentru copii retardati sau golani".
Muzica suna bine atunci cand o "asortezi"cu starea ta de spirit.Daca vei asculta melodii lente cand esti exuberant te deranjeaza,iar de asculti melodii vesele atunci cand esti trist,nu iti vor alunga tristetea si nici nu o va ameliora.
Se intampla sa asociezi melodii cu perioade din viata…Iar reascultarea sa presupuna reinvierea unor amintiri..Fie ele placute sau dureroase. Unele versuri reusesc sa iti smulga lacrimi, sau zambete.Cat despre melodia preferata..nu cred ca se poate stabili la nicio persoana. Depinde foarte mult de mood.
miercuri, 15 iulie 2009
Placerea de a asculta muzica...
Ale mele ganduri NeverLove la 21:44 0 comentarii
Michael Jackson
Ale mele ganduri NeverLove la 16:55 0 comentarii
Despre...Retete culinare
Acum cand toate fructele sunt proaspete si le gasim peste tot,va ofer o reteta de o bautura nonalcoolica:
Bautura racoritoare de pepene galben
Ingrediente pentru 2 portii: 2 cani bucati mici, inghetate de pepene galben (alegeti unul de culoare verde-pepene cantaloupe) 2 cani bucati mici, inghetate de pepene galben (portocaliu) 2 linguri zahar
Mod de preparare: Puneti bucatile de pepene cantaloupe, 1/2 cana apa si o lingura de zahar intr-un blender. Amestecati-le foarte bine. Transferati intr-un bol si pastrati la rece. Spalati blender-ul si repetati cu celalalt fel de pepene inghetat, 1/2 cana apa si restul de zahar. Intr-un pahar mare turnati alternativ 1/3 cana pepene cantaloupe urmat de aceeasi cantitate de pepene galben si repetati pana cand terminati continutul. Se serveste imediat.
Informatii nutritionale O portie contine: Calorii: 164 Grasimi: 6 g Colesterol: 0 mg Sodiu: 35 mg
Cat mai multi tineri,mai nou si varstnicii,recurg la PIZZA gata pregatita,congelata,doar de bagat la microunde si "DONE".Oare cati dintre dumneavoastra stiu ce se alimente se pun deasupra acelor pizze?Eu am vazut si.....mai bine ma opresc la vazut;)),ce anume se pune deaspra unei pizze!Ehhhh,hai mai bine sa las o reteta destul de usoara :)
Pizza "Cele patru anotimpuri"
Timp de preparare: cca 1+1/4 ore.
Cca 1170 kcal/portie.
Ingrediente
1 aluat frantuzesc conform retetei
4 linguri pasta de tomate
1 lingura oregano
6 linguri cascaval ras (parmezan)
8 rosii oparite
100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica
100 g sunca fiarta taiata fasii
100 g salam
1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
sare
piper macinat proaspat
200 g mozzarella
Mod de preparare
1.Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
2.Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii.
3.Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si
piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
4.Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Pofta buna !!
Si ca desert,pentru ca vara simti nevoia sa te racoresti,o inghetata "pica"de minune!
INGHETATA DIN SUCURI DE FRUCTE
Ingrediente
3 oua, 200 g zahar, 200 g frisca batuta spuma, zahar vanilat, 300 ml suc de fructe, sau sirop de compot de ananas, 15 ml rom.
Mod de preparare
Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, galbenusurile si sucul de fructe si se bate compozitia pe un vas cu apa clocotita, 8-10 min, cu telul, insistind pe fundul cazanelului, pina se leaga ca o smintina subtire si spumoasa. Se raceste, apoi, pe un vas cu apa rece, amestecind-o din cind in cind ca sa se raceasca mai repede. Cind este bine racita, se amesteca cu frisca. Compozitia se desarta in cupe sau tavite.
Ehhh,si cam atat momentan cu "bucatareala"!Va urez savurare placuta si...voi mai adauga retete!
Ale mele ganduri NeverLove la 01:50 0 comentarii
Chat?!?Posibil...
Sufletul...
Create a MySpace Playlist at MixPod.com