miercuri, 15 iulie 2009

Despre...Retete culinare

Acum cand toate fructele sunt proaspete si le gasim peste tot,va ofer o reteta de o bautura nonalcoolica:


Bautura racoritoare de pepene galben


Ingrediente pentru 2 portii: 2 cani bucati mici, inghetate de pepene galben (alegeti unul de culoare verde-pepene cantaloupe) 2 cani bucati mici, inghetate de pepene galben (portocaliu) 2 linguri zahar


Mod de preparare: Puneti bucatile de pepene cantaloupe, 1/2 cana apa si o lingura de zahar intr-un blender. Amestecati-le foarte bine. Transferati intr-un bol si pastrati la rece. Spalati blender-ul si repetati cu celalalt fel de pepene inghetat, 1/2 cana apa si restul de zahar. Intr-un pahar mare turnati alternativ 1/3 cana pepene cantaloupe urmat de aceeasi cantitate de pepene galben si repetati pana cand terminati continutul. Se serveste imediat.


Informatii nutritionale O portie contine: Calorii: 164 Grasimi: 6 g Colesterol: 0 mg Sodiu: 35 mg

Cat mai multi tineri,mai nou si varstnicii,recurg la PIZZA gata pregatita,congelata,doar de bagat la microunde si "DONE".Oare cati dintre dumneavoastra stiu ce se alimente se pun deasupra acelor pizze?Eu am vazut si.....mai bine ma opresc la vazut;)),ce anume se pune deaspra unei pizze!Ehhhh,hai mai bine sa las o reteta destul de usoara :)

Pizza "Cele patru anotimpuri"

Timp de preparare: cca 1+1/4 ore.
Cca 1170 kcal/portie.

Ingrediente

1 aluat frantuzesc conform retetei
4 linguri pasta de tomate
1 lingura oregano
6 linguri cascaval ras (parmezan)
8 rosii oparite
100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica
100 g sunca fiarta taiata fasii
100 g salam
1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
sare
piper macinat proaspat
200 g mozzarella

Mod de preparare
1.Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
2.Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii.
3.Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si
piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
4.Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Pofta buna !!


Si ca desert,pentru ca vara simti nevoia sa te racoresti,o inghetata "pica"de minune!


INGHETATA DIN SUCURI DE FRUCTE


Ingrediente
3 oua, 200 g zahar, 200 g frisca batuta spuma, zahar vanilat, 300 ml suc de fructe, sau sirop de compot de ananas, 15 ml rom.


Mod de preparare
Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, galbenusurile si sucul de fructe si se bate compozitia pe un vas cu apa clocotita, 8-10 min, cu telul, insistind pe fundul cazanelului, pina se leaga ca o smintina subtire si spumoasa. Se raceste, apoi, pe un vas cu apa rece, amestecind-o din cind in cind ca sa se raceasca mai repede. Cind este bine racita, se amesteca cu frisca. Compozitia se desarta in cupe sau tavite.

Ehhh,si cam atat momentan cu "bucatareala"!Va urez savurare placuta si...voi mai adauga retete!

0 comentarii:

Chat?!?Posibil...

Sufletul...