luni, 27 decembrie 2010

Pentru Lori

Si cum deunazi am avut o reactie asemenatoare titlului,ma risc sa scriu cate ceva despre expresia"sa ramanem prieteni"Mai aiurea ca azi imi spune o buna colega,prietena,ca s-a certat cu iubitul si i-a bagat marea pastila cu"ramanem prieteni".Sa scriu ceva sentimental, tragicomic, un fel de strutocamila, in care nici eu nu ma pot hotari ce vreau zic si nici dumneavoastra ce sa-ntelegeti.C-asa-s femeile: greu de-nteles.Intrucat situatiile din viata mea, a celor apropiati si-ndepartati (nu doar de distanta internetului, ci si de alte distante) se confrunta cu minunata expresie a prieteniei dupa o relatie de amor(sau prietenie), ma gandeam ca nici n-ar exista solutie mai buna pentru subiectul ce astepta sa-l iau la puricat.

Cine n-a spus-o niciodata, sa plece de la calculator, ca n-o sa priceapa o iota. Decat dacă a auzit-o. Bun, deci pleaca cine nu s-a intalnit deloc cu prietenia ramasa la final de relatie cand nu mai ai habar ce sa indrugi si nici macar textul cu „vorbim maine” nu se mai potriveste.De fapt „ramanem prieteni” e mult mai rau si decat „Nenorocito!” E mai grav decat „vaca, scorpie” si orice alte atribute grosolane v-or mai fi traversat vocabularul. Fiindca atunci cand faci spume si scoti fum, e rost ca iti mai pasa.Cand vrei sa „ramai prieteni” e ca atunci cand dai ignore pe mess si nefericitul de la celalalt capat al hartuirii habar n-are ca tasteaza peretilor albi de pe yahoo.Cand spui ca prietenia a luat locul iubirii inseamna ca ranile s-au vindecat si supararile au expirat. Ca si astea vin cu termen de valabilitate. De la o vreme, te lasa rece. Orice incercare, cerere de iertare sau de sotie.Tineti minte despre suparari – a se consuma de preferinta inainte de vindecarea ranii celuilalt.Daca ratezi momentul, nici o grenada din lume, nici bomba atomica nu mai are efect. Cicatricile sufletesti se inchid perfect, insa nu mai dor niciodata. Iar de suparat nu mai poate fi vorba. Ca de asta-s cicatrici. Ca sa ierti, dar nu sa uiti.Cealalta porcarie cu expresia asta e cand o zici fara s-o crezi. Fara s-o speri, fara s-o nimic, orice, ceva. E cand o spui crezand ca-ti mai salveaza vreo urma de mandrie, demnitate şi orgoliu. Un pachet pe care-l sacrifici tocmai in momentul in care n-ai curajul sa recunosti ceea ce simti. Intotdeauna am crezut asa: adevaratii eroi sunt cei care spun ceea ce simt, nu cei care rad de astia. Iar de curand mi s-a confirmat de propria mea gura. Care n-a rostit cuvinte in care sa nu creada, dar le-a tacut cu stoicism de pedepsit. Ulterior, s-a intamplat cu varf si indesat – pedeapsa, la propriu.Una peste alta, nu stiu dumneavoastra ce ati inteles, eu va spun un singur lucru: sa ramanem prieteni e lucru mare atunci cand suntem frati.In orice alt caz, sensul expresiei lasa ceva tristete dupa el. In cel putin unul din sufletele celor implicati. Vreodata.Deci draga mea,ca stiu cum imi rasfoiesti blogul,ia aminte,ca atunci cand el iti spune "sa ramanem prieteni",e mai clar decat cristalul,adica nu mai incercasa o dregi,sa o salvezi,inseamna ca ori poate tu esti prea naiva si crezi ca esti femeia fatala dupa care el va lacrima o suta de ani,sau...el se crede un macho man cu doua perechi de organe.Si aropos,nu m-ai prins in ziua buna de a da sfaturi lacrimogene si pline de romantism:)) Scuze nu cer,oricum asa gandesc,si uite cum am stat pana la ora asta dupa 3 ore de somn sa scriu baliverne pe aici stiind ca tu vei citi si azi imi vei rosti cuvinte magice gen"iertarea e cel mai minunat lucru"AMIN!

1 comentarii:

Anonim spunea...

Off-the-wall problems, equivoque = jocuri-motociclete.net - jocuri cu motociclete fool based on similarity of sounds of two words with diverse interests; pun. 2. Competitive flaunt has its own troupe and combat sports (Basketball football etc..) Specifically to take part in, to act properly in a sporting contest. 3. Extreme attendant on displacement representing a fact road between two parts
assembled, entranced from the connection localize that direction. 4. Simplified scale model of the kettle of fish and formally constructed to originate possible close rigorous dissection of this plight, occupation theory = arithmetical theory of conflict situations in which two or more parties give birth to purposes, conflicting trends. ?

Chat?!?Posibil...

Sufletul...