luni, 27 decembrie 2010

Romania,te iubesc!

Mi-am imbogatit cultura literara  cu o carte lansata recent(cam acum un an cred), "o carte feminina, scrisa de o femeie cu gandul la alte femei". Oare ne motiveaza ceva cand citim descrierea asta? Pe mine cu siguranta nu!
Loredana (Groza), cea care vrea sa devina clona Madonnei, a publicat volumul "Sexting", in care descrie experientele ei de viata, articole publicate in diverse reviste feminine, predominand ca teme viata mondena, sexul, moda, barbatii. Cu alte cuvinte, exact ceea ce se vinde in ziua de azi, kitschuri, creandu-se impresia ca lumea contemporana este inclinata mai tot timpul spre sex si mondenitati. Ceea ce ma bulverseaza pe mine este insusi titlul cartii. Sexting inseamna din punctul de vedere al autoarei sex+texting, un nou "trend", un cuvant nou demn de inclus in DEX. Neuronul meu se rasuceste sa inteleaga cat mai bine totusi ce inseamna. Loredana afirma ca "sextingul va fi din ce in ce mai folosit si cunoscut, pentru sa suplineste dragostea la distanta". Adica sextingul s-a descoperit dupa nopti lungi de chat pe Y!Messenger?
Cartea se gaseste in librarii la pretul de 35 lei. Apropo de aspectul asta, ma intreb cum de este posibil ca niste carti scrise de autori grei (spre exemplu Eminescu) sa fie la reduceri, iar Sextingul sa aiba o importanta mult mai mare decat ceea ce s-a scris vreodata?




Nu inteleg de ce artistii hiper, megacunoscuti din Romania isi descopera treptat alte pasiuni? Eu cred ca este un curent dezvoltat in tara noastra. Daca cineva se axeaza pe muzica comerciala, peste 2 ani este posibil sa-l vedem intr-o telenovela romaneasca si eventual in urma unei "cariere de succes" sa publice o carte. E un lucru amuzant si iritant peste masura, in acelasi timp. Toate valorile sunt aruncate la cos, in favoarea unor [nu stiu ce cuvant sa aleg] va las pe voi sa va ganditi

0 comentarii:

Chat?!?Posibil...

Sufletul...